• Novinky

          • Jesenný tábor – Poprad 18
            • Jesenný tábor – Poprad 18

            • Tento rok sa konal v dátumoch od 12. do 14. októbra v Poprade už 26. ročník Medzinárodného festivalu horských filmov, na ktorom sa naša škola zúčastnila po 24. krát. Do Popradu sme išli spolu v piatok 12. októbra ráno vlakom. Cesta vlakom s kamarátmi bola tiež sranda! Kto by už len toto vymenil za deň v škole? A to nás čakalo ešte veľa prekvapení! V Poprade sme sa ubytovali na škole a išli sme do Starého Smokovca. Ktorí chceli, išli do cukrárne, ktorí nie, išli sa prejsť. Večer o šiestej začali filmy. Pozreli sme si oba bloky, v každom po 4 filmy. Všetky boli veľmi pekné- videli sme veľa zo životov horolezcov, no aj rodín a samozrejme krásne zábery z prírody. Vrátili sme sa pred polnocou. Spali sme síce na zemi v spacákoch, ale to patrí k dobrodružstvu!

              V sobotu ráno sme si spravili výlet na Zámkového chatu, odkiaľ sme prešli cez les na Popradské pleso a tam sme si takmer všetci dali teplý čaj. Bolo to veľmi príjemné! Poobede sme sa vrátili do Popradu a videli sme ďalších 9 skvelých filmov. Všetky boli svojim spôsobom originálne a krásne. Tiež sme zažili besedu s horolezcom Petrom Hámorom, ktorý  je popredný slovenský výškový horolezec. Má za sebou 15 úspešných výstupov na vrcholy všetkých štrnástich osemtisícoviek.

              Na nasledujúci deň sme išli do kostola, pobalili sa a mali sme obed. Tento víkend bol plný nezabudnuteľných spomienok, za čo bratovi Matejovi a pani učiteľke Daniele patrí veľká vďaka!   

              Účastníci :)     

          • Jesenné prázdniny
            • Jesenné prázdniny

            • Vážení rodičia,

              dňa 29.10.2018 udeľuje riaditeľ školy všetkým žiakom riaditeľské voľno. Následne 30.10.2018 je Štátny sviatok a od 31.10. do 2.11.2018 sú Jesenné prázdniny. Vyučovanie začína 5.11.2018.

              Pekné prázdniny... :)

          • Hlasujte za našu školu
            • Hlasujte za našu školu

            • Prosíme, hlasujte za našu školu.

              Kliknite tu:

              https://nanovylevel.sk/ 

              Vyberte školu: Spojená škola de La Salle (Čachtická 14, Bratislava)

               

              V hre je plne vybavená počítačová učebňa s revolučným interaktívnym riešením, tlačiarňami, vizualizérom v hodnote 7 000  pre našu školu viac ako 120 vecných cien pre tebahlasovanie prebieha do 31.12.2018 a získajú ju 3 školy z 3 krajov v SR s najvyšším počtom hlasov.

              Hlasuje každý, kto má e-mailovú adresu.

              Ďakujeme!

          • Felsted
            • Felsted

            • Spolupráca našej školy s Letnou školou pri súkromnej internátnej škole Felsted, Anglicko

              Felsted je jedna z najlepších a najdrahších súkromných škôl v Británii.

              Nachádza sa 15 min. autobusom od letiska Stansted, kam dva krát denne lietajú lietadlá spoločnosti Ryanair z Bratislavy. Let trvá 2 hodiny.

              Škola sa nachádza hodinu vlakom od Londýna, Severného mora a Cambridgu. Súčasťou Letnej školy sú tri exkurzie týždenne, študenti navštívia Londýn, Oxford, Brighton, Zoo v Colchestri,a iné atraktívne miesta, aj svetoznáme nákupné strediská (Lakeside, Westfield) a Cambridge.

              Letná škola je škola – ráno sú v dvojhodinových blokoch pre malý počet študentov kurzy anglického jazyka, alebo globálne štúdia, podľa úrovne anglického jazyka.

              Predmety poobede si študent vyberá, môže to byť chémia, biológia a iné, hudba, výtvarná, aj rôzne druhy športov. Teraz je už v ponuke aj dráma a tanec. Tieto kurzy sa nazývajú akadémie a vyučujú ich kvalifikovaní učitelia z Felstedu alebo univerzitní učitelia z rôznych univerzít z celého sveta. Po akadémiách sú kluby, ktoré si študenti volia a po večeri a študijnom čase venovanom úlohám nasleduje pestrý večerný program.

              Do letnej školy a jednotlivých kurzov sú momentálne zapojené tri britské školy, ako aj školy z USA, Kanady a Austrálie, a ide teda  prostredie, v ktorom sú študenti maximálne povzbudzovaní k nadväzovaniu medzinárodných priateľstiev a k požívaniu anglického jazyka ako hlavného komunikačného prostriedku.

              Pán riaditeľ sa volá Daniel Emmerson, našu školu navštívil v roku 2014, 26. a 27. septembra 2017 a znovu nás navštívi 22. novembra 2018. Počas jeho návštevy pripravíme aktivity pre študentov rovnako ako aj pre ich rodičov.

              Sme jedinou školou na Slovensku, ktorá sa tohto programu zúčastňuje, naše miesta sú exkluzívne a od roku 2014 sme sa zúčastnili všetkých letných kurzov. Najviac žiakov (5) sa zúčastnilo Letnej školy v roku 2017, mnohí z nich sa do Letnej školy opakovane vracajú, navyše bývalá študentka dostala z Felstedu aj pracovnú ponuku ako personál letnej školy počas školských prázdnin.

              Pre učiteľov, ktorí na program privedú mladších žiakov, sú určené vynikajúce kurzy zamerané na britský školský systém a zároveň aj na výmenu skúseností učiteľov z krajín všetkých kontinentov.

              Video z leta v roku 2018 najlepšie vyjadruje ciele tohto ambiciózneho projektu, ktorého je naša škola súčasťou:

              https://www.youtube.com/watch?v=4h1G9mMFWMA

              Brožúrku na leto 2019 je možné stiahnuť si na oficiálnej stránke Felstedu:

              https://www.felsted.org/summer-school/welcome

              Iveta Divoková

          • Milión detí sa modlí ruženec
            • Milión detí sa modlí ruženec

            • Medzinárodná modlitbová iniciatíva "Milión detí sa modlí ruženec" vznikla v roku 2005 vo Venezuele.

              Na začiatku bolo niekoľko ľudí, ktorí dôverovali slovám svätého pátra Pia: „Ak sa bude milión detí modliť ruženec, svet sa zmení.“ Vďaka tejto iniciatíve sa v priebehu jedného dňa 18. októbra zjednotí v modlitbe nie milión, ale niekoľko miliónov detí po celom svete, aby tým trochu viac pritiahli nebo na našu zem. 

              Aj naša škola sa tento rok pripája k tejto iniciatíve! Pridajte sa aj vy a spojme sa spoločne v modlitbe, ktorá má moc meniť chod dejín. 

              Viac informácií nájdete na http://acn-slovensko.org/miliondeti/

          • Začiatok roka - zmena
            • Začiatok roka - zmena

            • Z dôvodu nepriaznivého počasia budú v utorok 04.09.2018 triednické hodiny a od stredy 05.09.2018 sa bude vyučovať podľa rozvrhu

              triedný aktív pre prváčikov (I.A a I.B) bude v utorok 04.09.2018 o 16 hod. 30.

          • Prihlásenie sa do jedálne
            • Prihlásenie sa do jedálne

            • Vážení rodičia,

              záujem o stravovanie svojich detí v školskom roku 2018/2019 je potrebné prihlásiť cez internet na adrese: schmidtova@lasalle.sk alebo cez sekretariát školy (počas letných prázdnin v čase od 9,00 do 13,00 hod.).

              Prihlásiť svoje dieťa na obed je nutné aj v prípade, že v minulom školskom roku chodili na stravu. Neprihlásené deti nebudú môcť dostať obed.

              Vopred ďakujeme za pochopenie a spoluprácu

              Vedúca jedálne

          • LASALLIÁNSKY FEST 2018
            • LASALLIÁNSKY FEST 2018

            • Dňa 9.6.2018 sa v priestoroch Spojenej školy Jána de La Salle v Bratislave uskutočnil tradičný lasalliánsky FEST, ktoréhomyšlienkou je spájať pedagógov, nepedagogických zamestnancov, študentov školy a ich rodičov a vytvoriť tak kresťanské spoločenstvo lásky.

              Deň plný hier, súťaží a kreatívnych aktivít obohatilo vystúpenie známeho pesničkára Mira Jila, po ktorom nasledoval pestrý kultúrny program žiakov školy. O občerstvenie sa postaral Inštitút školských bratov a množstvo dobrovoľníkov, ktorí priniesli svoje domáce koláče na charitatívny predaj.

              Spolu sa vyzbieralo 1 180 EUR. Finančný výťažok z podujatia poputuje do Kamerunu na vzdelávací projekt pre deti v núdzi z kmeňa Baka, ktorý zastrešuje misionár školských bratov Marek Sitkiewicz.

              Aj tohoročný FEST potvrdil, že lasalliánska škola je miestom všestrannej formácie, prehlbovania spoločenstva a misijného úsilia.

              Ďakujeme za Vaše veľké srdce – spoločnými silami sa nám podarilo vyčariť úsmevy na tvárach našich detí, ale aj dať šancu na lepšie vzdelanie najzraniteľnejším detičkám v Kamerune!